Rektörlük binası içinde yer alan müzede açılan sergiye MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, fakülte dekanları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Birbirinden farklı eserlerin görücüye çıktığı sergi yoğun ilgi gördü.
Sergide açılış konuşmasını yapan Kopya Heykeltıraşlık Eserleri Müzesi ve Sergi Koordinatörü Doç. Dr. Hülya Bulut, bu serginin gerçekleşmesinden dolayı MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’a teşekkür etti.
Doç. Dr. Bulut konuşmasında ayrıca, Uluslararası Müzeler Konseyi’nin (ICOM) 2024 yılı için belirlediği ‘Müzelerde Eğitim ve Araştırma’ ana temasından hareketle, Üniversitemizin farklı bölümlerindeki öğrencilerin katkı sunacağı bir sergi hazırlama fikriyle yola çıkıldığını ve sergiyi diğerlerinden ayıran temel özelliğinin, görme yetersizliği olan ziyaretçilerimizin de bir seramik sergisini orijinal eserler üzerinden deneyimleme şansına sahip olacaklarını; serginin sadece öğrencilerimizin iş birliği ve uyum içinde disiplinler arası üretme potansiyelini açığa çıkarmakla kalmayacağını aynı zamanda bölgemizdeki dünyaca ünlü kültürel miras değerlerimizin korunmasına da katkıda bulunacağını ifade etti.
Hekate Tapınağı hakkında kısaca bilgi veren Bulut, “Bilindiği üzere, Hekate antik dönem Karia insanı için çok önemli bir tanrıçadır ve Roma panteonunda da kabul görmüştür. Tanrıçaya adanan en ünlü tapınak bölgemizde bulunan Lagina Hekate Tapınağı’dır ve ülkemizde Türk arkeologlar tarafından yürütülen ilk kazılar olması bakımından da önem taşımaktadır” dedi
Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Karabey ise öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, gelecekte daha güzel sergilerde Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi olarak katılmak istediklerini söyledi.
Sergi Küratörü Öğretim Görevlisi Dr. Nevin Yalçın Beldan ise anlamlı bir sergi yaptıklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.
Sergi hakkında bilgi veren Beldan, katılımcıların eserlerinde Hekate’ye atfedilen özelliklerden bulanık genellemeler ya da ona ilişkin paralel bir estetik tarihin normlarına gönderme yapmadan, popüler kültürün klişelerinden kaçınarak kendi zihinlerinde içselleştirdikleri imgeleri görselleştirdiklerini belirtti.
Ay Yolu Sergisi 28 Haziran Cuma gününe kadar görücüye açık olacak.
Yerel Haberler
Yayınlanma: 07 Haziran 2024 - 15:22
MSKÜ'DE AY YOLU SERAMİK SERGİSİNE YOĞUN İLGİ
MSKÜ’de Kopya Heykeltıraşlık Eserleri Müzesi tarafından düzenlenen Ay Yolu Seramik Sergisi yoğun ilgi gördü. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kopya Heykeltıraşlık Eserleri Müzesi tarafından Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Engelsiz Kampüs Birimi ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü iş birliğiyle Ay Yolu Seramik Sergisi açıldı.
Yerel Haberler
07 Haziran 2024 - 15:22
Bu haber 803 defa okunmuştur.
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir