Reklam
Bugün

Hasbeli Aş

Yayınlanma: 28 Aralık 2021 - 14:34

Yeşil mercimek kullanılarak yapılan Kilis bölgesi yemeğidir. Turşu eşliğinde tadından yenmez. Yayık ayranı ile servis ediniz.

Bu fotoğraf 213 defa görüntülenmiştir..

Hasbeli Aş Pilavı Tarifi 

  1. Mercimek üstünü geçecek kadar su koyuyoruz ocağa alıyoruz.
  2. Soğanı yemeklik doğruyoruz.
  3. Mercimek yumuşadı mi altını kapatalım tereyağ sıvı yağı tencereye alalım soğanlarımızı ekleyim biraz kavuralım bulguru ilave edelim.
  4. Üstüne mercimeği koyuyoruz sıcak suyu koyduktan sonra pişmeye bırakalım piştikten sonra 15 dakika demlemeye bırakalım.
  5. AFİYET OLSUN...
2 / 2