Bahar Pilavı Tarifi
- Hafifçe kavurmadan önce pirinçleri suda bekleterek nişastasının çıkmasını bekleyin ve ardından suyunu süzün.
- Tereyağı ve zeytinyağını pilav tencerenize koyun ve ısıtın. Havucu soyun ve minik küpler halinde doğrayın ardından tencereye ekleyerek kavurmaya başlayın. Havuçları ince ve küçük doğramaya özen gösterin aksi halde pirinçlerle aynı anda pişmez.
- Ardından pirinçleri de üzerine ekleyin ve birkaç dakika kadar da beraber kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Suyu koymadan hemen önce bezelyeyi de ekleyin ve kısık ateşte suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyu çektikten sonra altını kapatın, ince kıyılmış deretounu ekleyin, karıştırın ve demlenmesi için 20 dakika kadar bekleyin. Ardından servis edebilirsiniz,
- AFİYET OLSUN...