VELİLER YÜZDE 300 ZAMMA İSYANDA!

Marmara Koleji'nin yeni dönemde yüzde 150-300 arasında değişen zamları sonrasında öğrenci velileri bugün bir açıklama yaptılar.

Marmara Koleji’nin yeni dönemde yüzde 150-300 arasında değişen zamları sonrasında öğrenci velileri bugün bir açıklama yaptılar.

Tüm kamuoyunun bildiği üzere, özellikle son dönemde ülkemizin genelinde bulunan özel okulların uygulamış olduğu fahiş fiyat artışları ve olağan dışı uygulamaları ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Eğitimci olarak değil, bir işletmeci gibi hareket eden bu zihniyetin son örneğine maalesef Bodrum’un en eski özel okullarından biri olan ve her zaman ticari kaygı yerine eğitimin ön planda tuttuğunu düşündüğümüz ÖZEL BODRUM MARMARA KOLEJİ’nde yaşıyoruz. ÖZEL BODRUM MARMARA KOLEJİ 20024/2025 eğitim yılı için açıkladığı eğitim ücretinde %300’leri geçen bir artış politikası rastlamış bulunuyoruz.

ÖZEL BODRUM MARMARA KOLEJİ ortalama bir öğrencinin bir yıllık öğrenim ücretini KDV hariç 350.000 TL eğitim ücreti ve 90.000 TL yemek ücreti olarak belirlemiştir. Bu artış, 1., 5. ve 9. sınıflar ve okula yeni başlayan öğrenciler için geçerli olmasının yanı sıra, ayrıca okulda mevcut olan ara sınıflar için de geçerli olduğunu okulun muhasebe bölümü tarafından teyit edilmiştir.

Bu ve benzeri haksız, tek taraflı ve ticari uygulamaların önüne geçebilmek adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerle, mevcut ara sınıflarda devam eden öğrencilere uygulanabilecek artış oranı bu sene için %58 olması gerekir iken, ÖZEL BODRUM MARMARA KOLEJİ hukuka aykırı olarak, yasal sınırın çok üstünde ve %300’leri geçen bir artış yapmıştır.

Eğitim aynı zamanda bir vatan savunmasıdır. Özellikle ara dönem öğrencilerine uygulanan bu zam karşısında birçok öğrenci çok sevdiği arkadaşlarından, okulundan ve öğretmenlerinden ayrılmak zorunda kalacaktır. Anne ve babanın derdi bir yana, bu çocukların uğrayacağı travmatik psikolojik durumlar aynı zamanda vatan savunmasına yapılan bir saldırıdır. Yapılan bu fahiş zam, ara dönem öğrencilerinin travmatik sorun yaşamasını istemeyen velilerin gerektiğinde varını yoğunu satıp bu ücreti ödeyeceklerini var sayılıyor. Bu, velilerin çaresizliğinden, içinde bulunduğu zorunlu durumdan yararlanmaya yönelik bir fırsatçılıktır.

Eğitim ücretinin içine katılan etüt ücreti, sosyal etkinlik ücreti ve benzeri isimlerle tahsil edilmeye çalışılan tutarların yasal hiçbir dayanağı bulunmamaktadır.

Bu haksız ve hukuka aykırı uygulamanın sona ermesi amacıyla okul yönetimi ile yapılan görüşmelerden maalesef hiçbir sonuç alınamamış, yönetim bu konuda tek yetkinin ÖZEL BODRUM MARMARA KOLEJİ sahibi Hüseyin Şimşek’te olduğunu bizlere iletmiştir. Bunun üzerine, sınıf temsilcisi velilerimiz 06.03.2024 tarihinde Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gidilmiş ve idari yoldan bu durumun önüne geçilmesi ve mevzuatın işletilmesi amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerle görüşme sağlanmıştır.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü konunun bizzat takipçisi olacağını ve bireysel olarak verdiğimiz itiraz dilekçelerini işleme koyacağını ve muhakkik tayin edileceğini bizlere iletmişlerdir.

Gelinen bu noktada, sorunun Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak soruşturma neticesinde çözüleceğini ummakla birlikte, okulumuzun sahibi ve yılların eğitimcisi olarak bildiğimiz Hüseyin Şimşek’in tüm bu yaşanan sürece rağmen hukuka aykırı bu uygulamayı ısrarla sürdürmeye devam etmesi durumunda; her ne kadar istemesek, son çare olarak haklarımızı gerek bireysel gerekse toplu olarak yargı önünde aramak zorunda kalacağımızı ve ÖZEL BODRUM MARMARA KOLEJİ’nin, veli ve öğrencileri ile davalı bir kurum olarak “EĞİTİM” faaliyetini sürdüreceğini bildirmek isteriz.

Geçen yılın fiyatlarını ve bu sene verilen fiyat listesini sizlere sunuyoruz. Olumlu ya da olumsuz bir gelişme olduğunda kamuoyunu tekrar bilgilendireceğiz.