SON DAKİKA: DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT'A AİT 15 ŞİRKETTE ARAMA YAPILIYOR

Son dakika: Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat ve Engin Polat'a ait 15 şirkette arama yapılıyor.

Lüks yaşantıları ve gösterişli harcamalarıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ile Engin Polat'ın MASAK raporu sonrası tüm mal varlıklarına el koymuş, yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bu sabah Polat çiftine ait 15 şirkette arama başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile adreslerdeki dijital materyallere el koyma kararı verildi. Çift hakkında gözaltı kararı olmadığı belirtildi.

HAKLARINDA 4 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA BULUNUYOR

Polat çiftinin de dahil olduğu 13 kişi hakkında "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "suç örgütüne üye olmak", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "vergi kaçakçılığı" olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma yürütülüyor.

ADALET BAKANI: YURT DIŞI YASAĞI VAR, MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonlara ilişkin önceki gün açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili şunları söylemişti: "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bir soruşturma söz konusu. Orada 12 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı, adli kontrol tedbiri kararı verildi. Bütün mal varlıklarına da el konuldu. MASAK raporları çerçevesi içerisinde de bütün bunlar yargımız tarafından süratle gerçekleşiyor. Sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı eleştirilerine kesinlikle katılmayın, bunlara inanmayın."

Dilan Polat Engin Polat