SELANİK'TEN İSTANBUL'A BODRUM CUP DÖNÜŞ YOLCULUĞU BAŞLADI

2 Ekim'de, Selanik'te Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret ederek başlayan Maximiles Black The Bodrum Cup'ta denizcilerin İstanbul'a dönüş yolculuğu başladı. Bugün Gökçeada'ya doğru hareket edecek olan tekneler, yarın Çanakkale'den geçecek ve ardından Dolmabahçe'ye doğru yolculuklarına devam edecekler. Muğla'nın Bodrum ilçesinde her yıl düzenlenen The Bodrum Cup, bu yıl 100. yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti'ne özel bir anlam taşıyor. 2-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışlar, 8 Ekim'de Dolmabahçe Sarayı önünde yapılacak anma selamlamasıyla devam edecek.

Türkiye'nin en büyük ve en prestijli yelken yarışı olan The Bodrum Cup, bu yıl 21 farklı ülkeden 195 sporcuyu ağırlayacak. Optimist, ILCA 6, ILCA 4 ve Techno 293 kategorilerinde yapılacak yarışlar, Bodrum'un eşsiz koylarında nefes kesen görüntülere sahne olacak.17 Ekim'de yapılacak yarışın ardından denizciler, Bodrum'un sularına geri dönecek ve 21 Ekim Cumartesi gecesi yapılacak büyük bir konserle ödüllerini alacaklar.

The Bodrum Cup, deniz tutkunlarının buluşma noktası olmaya devam ediyor. Bu yılki yarışlar, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarına ayrı bir renk katacak ve Bodrum'u yelken sporunun başkenti yapacak gibi görünüyor.