SALAMURA ZEYTİN TANKINA GİREREK ZEYTİNLERİ ÇIPLAK BİR ŞEKİLDE SEPETLEYEN ŞAHIS, TUTUKLANDI

Manisa'da bir üzüm üreticisinde gerçekleşen zeytin üretiminde şoke eden görüntüler ortaya çıktı. Bir çalışanın, sofralara gelen zeytinlerin içine çıplak bir şekilde girdiği ve bu anları sosyal medyada paylaştığı görüntüler dikkat çekti.

Sosyal medyada paylaşılan bu videoda, zeytin toplama işlemi sırasında bir çalışanın çıplak bir şekilde zeytin kutularının içine girdiği ve bu şekilde çalışarak vatandaşların sağlığını tehdit ettiği görüldü.

 

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Manisa’da çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan, bir şahsın zeytinlerin içine girerek çalıştığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Sosyal medyada paylaşılan, salamura zeytinin gıda güvenilirliği ve insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntülerle ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: ŞAHIS YAKALANDI, İŞLETME MÜHÜRLENDİ

Manisa'da çıplak şekilde zeytinlerin içine giren şahıs yakalandı. Halkın sağlığıyla oynayan işyeri mühürlendi.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Akhisar ilçesinde 29 Temmuz 2023 günü, saat 10.00 sıralarında TİKTOK isimli sosyal medya uygulaması üzerinden gıda sağlığı için tehlike oluşturacak video paylaşan şüpheli, JASAT tarafından yapılan çalışmayla tespit edilerek, asayiş timlerince gözaltına alınmıştır. Suçunu eğlence amaçlı yaptığını itiraf eden şüpheli hakkındaki adli soruşturma cumhuriyet savcısı talimatıyla yapılmış olup görüntülerin çekildiği işletme İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetten men edilmiş, işletme sahibi hakkında idari ceza uygulanmıştır."