POLGÜN'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ…

Merkezi Muğla'da bulunan ve dünyanın birçok ülkesine su kaydırakları üretimi yaparak ihraç eden POLGÜN, önceki gün bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

Birçok STK’ya karşılık beklemeden destek veren POLGÜN, şimdi de 5 yaşındaki bir diyabet hastasına 780 G İnsülün pompası hediye etti. POLGÜN Su Kaydırakları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör’e, Muğla Tip 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Neşe Şahin plaket vererek teşekkür etti. Muğla Tip 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Neşe Şahin, “ İnsüline bağımlı diyabet hastaları günde 4 defa insülin yaparak hayatlarını sürdürebilmektedirler. Bazen bu kadar sık insülin yapılması bile şeker düzeylerinde ciddi bir düşüklük sağlayamamaktadır. İnsülin pompaları özellikle bu tip hatalarda şeker düzeyinin dengelenmesi adına çok ciddi faydalar sağlamaktadır. İnsülin pompası, tüm gün sürekli ve az miktarda insülin salgılayarak, kan şekerinin daha düzgün olmasını sağlar. Hastalar bu yöntemi kullandıklarında günde 4 defa enjeksiyon yapma zorunluluğundan kurtulurlar. İşte hayırseverimiz İbrahim Güngör, bu yavrumuzun hayatını İnsülün pompası alarak kolaylaştırmıştır. İbrahim Güngör’e ve Polgün ailesine çok teşekkür ediyorum ”dedi.

“Yavrumuzu mutlu edebildiysem ne mutlu bana!”

POLGÜN Su Kaydırakları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör ise yaptığı konuşmada, “ Muğla Tip 1 Diyabetliler Derneği yöneticileri beni ziyarete gelmişlerdi. Ziyarette bir yavrumuzun insülün pompasına ihtiyacını olduğunu söylediler. Bende ‘destek olalım’ dedim. Hangi markanın alınması gerektiği konusunda bize bilgilendirmede bulundular. Hemen irtibata geçerek insülün pompasını aldık, yavrumuz sağlıklı günlerde kullansın” dedi.

Cihaz teslim törenine Muğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç, Yönetim Kurulu üyeleri Haluk Beyimoğlu ile Barış Yayman, Muğla Tip 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Neşe Şahin, Başkan Yardımcısı Uğur Göncü, Onursal Üye Sevgi Göncü, insülün pompasını kullanacak çocuğun annesi Günel Soydemir ile POLGÜN çalışanları katıldı.