MUHAMMET TOKAT BÜYÜKŞEHİR İÇİN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI: "BEN HAZIRIM"

Üç dönem Milas Belediye Başkanı olarak görev yapan Muhammet Tokat, CHP Muğla İl Başkanlığı yanındaki parkta, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıkladı. Yoğun katılımın olduğu açıklamada Tokat projelerini anlattıktan sonra, "Özellikle büyükşehirde çalışanlara seslenmek istiyorum. Sizin emeğiniz onurunuz bizim namusumuzdur. Bunu en iyi sendikacılar ve Milas Belediyesi çalışanları bilir. Sizi kesinlikle ezdirmem. Sizler rahat olun ve işinize bakın" dedi.

"SEÇİME 3 AY KALA KAZMA VURDUK, BEN KAYBEDEYİM MİLAS KAYBETMESİN DEDİM"
Muhammet Tokat, "Muğla'nın her köşesinden bu gururu paylaşmak için buraya gelen tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bizi destekleme konusundaki bu kararlılığınıza şapka çıkarıyorum" diyerek hayatından ve siyasi yaşamından bahsetti.
Tokat, "Milas'a kendim değil, kentim için çalışmak için aday oldum. Milas halkı üç dönem bizi ilçemizde o göreve seçti. Olumlu, olumsuz eleştiriler olacaktır. Saygı duyuyorum. Biz de tamamen insana saygı, karşılıklı samimiyet, dürüstlük ve üretkenlik esastır. Bizim dönemimizde ortak akıl ve kurumlar arası işbirliği sağlandı. Milas'ın tüm alt yapı sorunları ele alındı. Ya çözüldü, ya da çalışmalar devam ediyor. Milas şantiye gibi. Tüm kurumlar Milas'ta çalışmalarını sürdürüyor. Milas yakında tüm alt yapı eksikliklerini tamamlayacak. Seçime 3 ay kala kazma vurduk. Ben kaybedeyim Milas kaybetmesin demiştim. Milas'ın şantiye gibi olmasına tepki gösterenlere de saygı duyuyorum" dedi.  

"MİLAS'A BENDEN SONRA GELECEK BAŞKAN, BENDEN RAHAT OLACAK"
Muhammet Tokat, "Milas Türkiye'de 922 ilçe içerisinde mahalle sayısı bakımından 10'uncu sırada. Bunu belirtmek istedim. Milas kırsalında çalışmalarımızı tamamladık. Doğalgazdan, internet hattına, organize sanayi bölgesinden, Milas zeytininin başarısını kazandık. Benden sonra Milas'a gelecek olanlar benden daha rahat olacak. Ben Milas'ta 3 seçimde halkın terazisine çıktım. Her seferinde oyumu artırdım. Ben hep bizden başka partiye geçen adaylarla yarıştım. Her seçimde partimizi Milas'ta ayakta tuttuk" dedi.  

"ÜÇ DÖNEMLİK BAŞKANLIK DENEYİMİ İLE SİZLERİN KARŞISINDAYIM"
Büyükşehire neden aday olduğunu açıklayan Başkan Tokat, "Üç dönemlik belediye başkanlığımda büyük bir deneyim kazandım. Bu deneyimle sizlerin karşısına çıkıyorum. Partimin her kademesiyle çok yakın ilişkiler kurdum. Her zaman örgütümün yanında oldum. Çağdaş ve mevzuata uygun bir imar rejimi oluşturmak zorundayız. Revizyon yapılması gereken çok alan var. Mutlaka deprem ve afet master planı yapmamız gerekiyor. Muğla'mızın acilen bir fuar alanına ihtiyacı var. Bir ihtisas organize sanayi kurulması gerekiyor. Kentsel dönüşüm projeleri ile kentimizi ilerletmemiz gerekiyor. Köylerin üretim kapasitesini artırmamız gerekiyor. Yeşil alanlarımızı artırmak, sosyal alanlarını genişletmemiz gerekiyor. Turizmin her alanında çeşitliliği artırmamız gerekiyor. Ulaşım konusunda büyük bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu ve buna benzer projerde, kırsal yaşam ve tarım desteklenecek. Turizm her yönüyle desteklenecek, 12 aya yayılacak. Üniversite ile işbirliği mutlaka akademik düzeyde yapılacak. Resmi kurumlarla, merkezi yönetimle yapıcı bir işbirliğimiz olacak. Siyasi çekişmeleri bir kenara bırakacağız. Basınla yapıcı diyalog oluşturulacak. Kültür ve sanat her yönüyle desteklenecek. Sporcu ve sporcular her zaman desteklenecek.  

"BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI RAHAT OLSUN SİZLERİ ASLA EZDİRMEM"
Parti örgütü ile birbirimizi destekleyici bir yapı oluşturulacak. Bunları yaparken, özellikle büyükşehirde çalışanlara seslenmek istiyorum. Sizin emeğiniz onurunuz bizim namusumuzdur. Bunu en iyi sendikacılar ve Milas Belediyesi çalışanları bilir. Sizi kesinlikle ezdirmem. Sizler rahat olun ve işinize bakın. Başkan Osman Gürün abimiz, aday olmayacağını açıklayarak biz gençlerin önünü açtı. Kendisine yaptığı hizmetler için teşekkürlerimi sunuyorum."