MUĞLA'DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN…

Muğla Dalaman Hilton'un hayata geçireceği 1100 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel ve 18 delikli 'Golf Tesisi Projesi' için ağaç kesilecek olmasına tepki gösteren çevreciler imza kampanyası başlattı.

Muğla Dalaman Hilton’un hayata geçireceği 1100 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel ve 18 delikli “Golf Tesisi Projesi” için ağaç kesimine başlanmasına çevreciler tepkili. Projenin durdurulması için “Hilton, Golf Sahası için 1345 Ağaç Kesecek. Buna Hep Birlikte Dur Diyelim” sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.
Açıklamada, “Tam 1345 ağaç kesilecek. Ne için? Zengin insanların zevki için. Gol sahası yapılacak alanın yüzde 75'i orman” ifadeleri yer aldı.
 
İZNİ BAKANLIK VERMİŞ
Açıklamanın devamı şöyle: “Bu projeye ‘Doğal Sit Alanı’ içinde kalmasına rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden izin verildiği de ortaya çıktı.  1345 taneye denk 823 bin 400 metreküp Kızılçam ve Okaliptüs ağacının kesim işlemine 6 Mayıs’ta başlandı. 
Çok geç olmadan bu proje durdurulmalıdır. Gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir gelecek bırakmak adına bir ağacı bile kaybetmememiz gereken bir dönemdeyiz.”