MİLAS GENÇLİK MERKEZİ, GENÇLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Milas Gençlik Merkezi, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif alanda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayarak, 2023 yılında önemli başarılar elde etti. Bu yıl içerisinde merkez, 3084 yeni üye kazanarak toplam üye sayısını 7 bin sınırına taşıdı.

Gençlik Merkezinin en dikkat çeken faaliyetlerinden biri, 2023 yılında gerçekleştirilen 1608 etkinlik oldu. Bu etkinliklerin 322'si gönüllülük faaliyetlerinden oluşurken, kalanı kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteleri kapsadı. Bu etkinliklere ise yaklaşık 55 bin kişi katılım sağladı.

Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın BİNBİR: “Gençlerin serbest zamanlarını etkili ve verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamanın yanı sıra topluma faydalı bireyler haline gelmelerine de önem verdiklerini belirtti. Yıl boyunca düzenlenen etkinliklerin gençler üzerinde olumlu etkiler yarattığı ve katılımcıların sosyal becerilerini, liderlik yeteneklerini geliştirmede önemli bir rol oynadığı gözlemlendi. Milas Gençlik Merkezi'nin 2024 yılındaki hedefleri arasında daha geniş katılımlı etkinlikler düzenlemek, sosyal sorumluluk projelerini artırmak ve gençlerin becerilerini destekleyici atölye çalışmalarına ağırlık vermek bulunuyor. Bu başarılarla dolu yılın ardından, Gençlik Merkezimiz gelecek yıllarda da gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri, öğrenebilecekleri ve topluma katkı sağlayabilecekleri ortamlar oluşturmaya devam edeceklerdir.

Milas'ın gençleri için destek ve öncülük misyonunu ön planda tutan Kaymakamımız Sayın Mustafa Ünver BÖKE, gönüllülük faaliyetleri konusunda gençlerin yanında yer alarak önemli bir destek sağlıyor. Kaymakam Sayın Mustafa Ünver BÖKE, gençlerin topluma daha fazla katkı sağlamaları ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeleri adına gönüllülük faaliyetlerinin önemine her zaman vurgulamıştır. Kendisi, bu tür etkinliklerin gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlayacağına ve toplumla daha iç içe olmalarına yardımcı olacağına inanıp bizlere her türlü imkan ve destek sağlamaktadır.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Musa Kazım AÇIKBAŞ’da gençlerin, gönüllülük faaliyetleri sayesinde empati kurma, işbirliği ve sorumluluk alma gibi önemli sosyal beceriler kazanacaklarını vurguluyor. Kendilerinin de bu süreçte gençlere destek olmaktan ve onların bu alandaki gelişimlerine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Milas ilçesinde ki teşkilatında Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Sn. Durmuş Tayfun USLU, Yurt Müdürümüz Sn. Serkan ACARSOY ve Mehmet Güçlü Sporcu Eğitim Merkezi Müdürümüz Sn. Bünyamin EMİK’le birlikte bakanlığımızın tüm imkanlarını gençlerimiz, sporcularımız ve vatandaşlarımız için seferber ediyoruz. Kendilere bir kez daha tüm destekleri için teşekkür ederiz.

Atölye Faaliyetleri kapsamında: Basketbol, Badminton, Satranç, Akıl ve Zeka Oyunları, Bağlama, Resim, Gitar, Keman, Piyano, Kuran-ı Kerim ve İngilizce olmak üzere çeşitli yaygın eğitim metodları ile eğitimlerimiz gerçekleştirildi. Bizlere bu konuda destek veren Milas İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Aydın AKIN’a ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Sn. Ali Pilavcı’ya yine açıldığımız günden ağustos ayına kadar bizlere desteklerini esirgemeyen Tunahan BAYRAM’a teşekkür ederiz.

Gençlik Merkezi binamız içerisinde bulunan spor salonumuz antrenörlerimiz, kulüpler ve vatandaşlarımız tarafından haftanın 7 günü gece saat 24.00’a kadar aktif bir şekilde kullanılıyor.