MİLAS BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET TOKAT'TAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Selam olsun

Sırtında dünyayı taşıyan kadına!

Selam olsun göğün yarısına,

Selam olsun kavganın gülen yüzüne

Selam olsun

Gül olana gül kokana.

Zalime zulme siper olana

Kadına "Emekçi kadınlara"

Selam olsun. Ahmed ARİF

 

 

Kadınlarımızın hayatımızdaki önemi ve katkıları inkâr edilemez bir gerçektir. Toplumun her alanında, her sektörde ve her aşamada varlığınızla aydınlık, umut dolu bir geleceğe doğru ilerliyoruz.

Kadınlarımızın gücü, sabrı, fedakârlığı ve kararlılığı, toplumumuzun temel taşlarından birini oluşturuyor. Sizler, ailelerimizin temel direği, iş dünyasının başarılı temsilcileri, eğitimde ve sağlıkta öncü figürler olarak her alanda bizlere varlığınızı hissettiriyorsunuz.

Bugün, kadınların geçmişte kazandığı hakları kutlarken, aynı zamanda hala mücadele ettiğimiz alanlarda daha fazla ilerlemek için birlik olma ve dayanışma günüdür. Eşitlik, adalet ve özgürlük için birlikte mücadele etmeye devam ederek, daha adil ve kapsayıcı bir toplum inşa etmek için bir araya gelmeliyiz.

Unutmayalım ki, toplumların gelişmesinde kadınların güçlenmesi büyük bir önem taşır. Bu nedenle, kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin karşısında durmalı, onların haklarını korumak için çaba göstermeliyiz. Milas Belediyesi olarak bizler de kadınlarımızı her alanda destekleyen, onların gücüne güç katacak çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki; kadınlarımız için atacağımız her adım ülkemizin geleceğine ışık tutacaktır.  

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır.” sözünün altını çizerek başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor; kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yaşam diliyorum.