MİLAS BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET TOKAT'IN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Demokrasimizin en temel yapı taşı muhtarlarımızı onurlandırdığımız 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü coşkuyla kutluyoruz. Milleti ve devleti temsil eden, kamunun toplumla ilişkisinin en önemli örneğini sunan muhtarlarımızı önemsiyor, her zaman başımızın üstünde tutuyoruz. Muhtarlarımız, halkımızın sorunlarını belediyemize daha hızlı aktarmak; halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan belediyemize sunması için Milas Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, 132 mahalle muhtarımız ile doğrudan iletişim halindedir.

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir unvana sahiptir. Muhtarlarımız, bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü`nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Yakın zamanda kaybettiğimiz Fesleğen Mahalle Muhtarımız Erkan Kaba, Gazipaşa-Firuzpaşa Muhtarımız Recep Panay, Kızılcayıkık Muhtarımız Cengiz Topel Gökdağ, Savran Muhtarımız Zekeriya Köse’yi rahmetle anıyorum.

 

Muhammet TOKAT
Milas Belediye Başkanı