MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ ARTIŞI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Faiz koridoru da "artı eksi 300 baz puan" ile genişletildi. Enflasyonun öngörülenden yüksek geldiğine dikkat çeken Merkez Bankası, yurt içi talepte dirençli seyrin sürdüğüne işaret etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı.

Para Politikası Kurulu (PPK) metninde gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranlarının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla "artı eksi 300 baz puanlık bir marj ile belirlenmesine" karar verildi. Daha önceden bu marj 150 baz puandı.

Ekonomistler politika faizinin yüzde 45'te sabit bırakılacağını tahmin ediyordu. Kurul, önceki toplantısında faiz oranını yüzde 45 düzeyinde sabit bırakmıştı.

Merkez Bankası, enflasyonun öngörülenden yüksek geldiğine dikkat çekerken, yurt içi talepte dirençli seyrin sürdüğüne işaret etti.