TÜRK HAVA YOLLARINDAN ABDÜLBAKİ ELHÜSEYNİ SEFERLERİ

Nakşibendi büyüklerinden Menzil Şeyhi olarak bilinen Gavs-ı Sânî Şeyh Seyyid Abdülbâkî Elhüseynî tedavi gördüğü Emsey Hastanesi'nde 12 Temmuz Çarşamba günü saat 14.10 itibarıyla ahirete irtihal etti.

Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni tedavi gördüğü Emsey Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Nakşinbendi tarikatının Halidiye kolunun büyüklerinden olan Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni, Hz. Muhammed’in soyundan geliyordu.

Abdülbâkî Erol'un cenazesi için Türk Hava Yolları'da, Adıyaman'a 15 dakikada bir ek sefer koydu.

SEYYİD ABDÜLBAKİ EL HÜSEYNİ KİMDİR?

Gavs-ı Sani Seyyid Abdulbaki El Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Sirt'in Kozluk ilçesine bağlı Bilvanis Köyü'nde dünyaya geldi.
Babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi. Eğitimine Siirt ve Van'da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara'ya tedavi için gönderilerek iyileşti.
Babası Nakşibendi Tarikatı'nın büyüklerinden olan Sadat-ı Kiramlardan Seyyid Abdulhakim El Hüseyni'dir. Babasından sonra "şeyh" olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde vefat edince Abdulbaki El Hüseyni tarikatın başına geçti.
Edinilen bilgiye göre, Gavs-ı Sani Seyit Abdulbaki El-Hüseyni'nin bir süre önce oğlu ve halifelerinden olan Seyyid Muhammed Saki El-Hüseyni'ye kendi yerine geçmesi vasiyetinde bulunduğu öğrenildi.