MENTEŞE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART…

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Şadi BALLI, Türkiye nüfusunun yüzde 95’inin deprem riski taşıyan bölgelerde yaşadığına işaret ederek,  “Depremin bir felaket olmaması için ülkemizin tüm paydaşlarıyla depreme hazırlıklı olması hayati önem taşıyor. Menteşe İlçemizde gerçek anlamda hayata geçirilecek kentsel dönüşüm deprem riski taşıyan ilçemizi daha güvenli hale getirir” dedi.


Sayın BALLI, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, şu ifadelere yer verdi:
“Deprem uzmanlarının zaman zaman yaptığı açıklamalara göre, deprem riski taşıyan Muğla’mızda en büyük deprem 7 şiddetinde olacaktır. Bu şiddette bir depremin Muğla’mıza ve Menteşe İlçemize zarar vermemesi için gerekli tedbirler yerel yönetimler tarafından süratle alınmalıdır. Yaşanacak depremin bir felaket olmaması için ülkemizin tüm paydaşlarıyla depreme hazırlıklı olması hayati önem taşıyor. Menteşe İlçemizde hayata geçirilecek, gerçek anlamda kentsel dönüşüm, deprem riski taşıyan ilçemizi daha güvenli hale getirir”
AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Op .Dr. Şadi BALLI, depremin dünyanın gerçeği olduğunu ve engelleyebilmenin  mümkün olmadığını belirterek, “Önemli olan depremle yaşamayı öğrenmek. Türkiye deprem kuşağında bir ülke. Geçmişte ve günümüzde yaşadığımız son depremlerde can ve mal kayıplarımız oldu. Ülkemizde yaşanan can ve mal kayıplarının büyük bir kısmı depreme dayanaksız, riskli binalardan kaynaklanmıştır.  Dolayısıyla deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak, yüksek şiddetli depremlere dayanıklı alt ve üst yapıların, binaların ve projelerin inşası büyük önem arz etmektedir. Muğla’mız kentsel dönüşümü ciddi yaparsa depremlerde yıkılmaz. Ancak ülkemizde 5 şiddetinde bile yıkılan yapılar ve can kayıpları olabiliyor. Bu nedenle ciddi önlemlerle Muğla’mız ve Menteşe İlçemiz depremlerden etkilenmez. Gerçek anlamda kentsel dönüşüm, bir kenti güvenli kent haline getirmek için tüm bileşenleriyle de güvenli hale gelmelidir. Bunun başında halk gelir. Halkı bilinçlendirmek gerekmektedir. Halk eğitimi verilmelidir. Halk bilinçlendirmesinin yanında kentsel dönüşüm yönetim, altyapı, yapı stoğu, çevre ve ekonomik bileşenleri kapsamalıdır” diye kaydetti.