MARMARİSTE'Kİ ORMAN YANGINININ BİR CESEDİN YAKILMASI NEDENİYLE ÇIKTIĞI BELİRLENDİ

Marmaris'teki orman yangınından cinayet çıktı! Öldürdükleri şahsın cesedini yakmak isterken ormanı ateşe verdiler.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale edildi ve şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın, Sarıana Mahallesi'ndeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda saat 15.30 sıralarında başladı.

 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

 

Yakınlardaki yerleşim yerinden yükselen dumanları fark eden vatandaşlar, durumu hemen orman ekiplerine bildirdi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 8 helikopter ve 5 uçakla havadan, aynı zamanda birçok orman işçisiyle karadan yangına müdahale edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı.

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç ve Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

 

YANGININ ÇIKTIĞI ALANDA CESET BULUNDU

 

Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın bölgesinde bir erkek cesedi bulundu. Soruşturma sonucunda yangının, şüpheli ya da şüpheliler tarafından öldürülen kişinin cesedinin atıldıktan sonra ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirlendi.SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ise yangın bölgesinde bulunan erkek cesediyle ilgili olarak "kasten orman yakma" ve "kasten adam öldürme" suçlarından soruşturma başlattı ve bu konuda 2 savcı görevlendirdi.