LEZZETLİ KIYMALI MAKARNA TARİFİ
Tadını unutamayacağınız kıymalı makarna yapmak istiyorsanız, sosun malzemelerini doğru sırayla kullanmalısınız.
Malzemeler:
1 paket (500 gr.) makarna
500 gr. kıyma
3 orta boy domates
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Karabiber, tuz, kırmızıbiber
Kıymalı makarna sosu nasıl hazırlanır?
Soğanı çok ince dilimleyin. Sonra enine keserek çok küçük kübik parçalara ayırın. Aynı işlemi domateslere de uygulayın. Önce soğanı yağda kavurmaya başlayın. Pembeleşmeye başlayınca domatesi ilave edin. Karabiber, tuz ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Bir-iki dakika sonra kıymayı ilave edin. Beş dakika karıştırarak kavurun. Kıymalı makarna sonu hazırlarken önerdiğimiz sıralamaya uyarsanız aradığınız tadı bulursunuz. Eğer domatesle beraber kavurursanız soğan kavrulmaz, domatesin suyunda haşlanır. Baharatlar sosun suyuna nüfuz ettiği için kıymanın kendine has kokusunu yok eder. Ama en son eklerseniz kıymanın rahatsız edici kokusunu duyarsınız. Sevdiğiniz baharatları istediğiniz oranda ilave edebilirsiniz.
Kıymalı sos makarnayla nasıl buluşmalı?
Kıyma zaten yağlı olduğu için makarnayı yağda kavurarak fazladan yağ almanıza gerek yok. Sosun altını kapatırken makarnayı kaynar suya atın. Makarna haşlanana kadar sos biraz dinlenir. Makarnayı süzüp tabaklara koyun. Üzerine hemen sosu ekleyin.