KAZAN BELEDİYE BAŞKANI ERTÜRK 15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

Kazan Belediye Başkanı Ertürk, Bağcılar'da düzenlenen söyleşide 15 Temmuz Gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini ve buna karşı verdiklerini mücadeleyi anlattı.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Bağcılar'da düzenlenen söyleşide 15 Temmuz Gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini ve buna karşı verdiklerini mücadeleyi anlattı.

Bağcılar Belediyesi'nin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Hayatın İçinden Söyleşi Programı"nın bu ayki konuğu Ankara Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk oldu. Yazar Demet Tezcan’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda Ertürk, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncılar Üssü’nde ilçe sakinleriyle birlikte verdikleri mücadeleyi anlattı.

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz akşamı saat 22.00 sıraları sosyal medyadan İstanbul'daki köprünün askerlerce kapatıldığını ve bazı gariplikler yaşandığını öğrendiklerini belirten Ertürk, ilk başlarda, ekonomisi büyüyen, gelişen, ve halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı tarafından yönetilen bir ülkede bu yüzyılda darbe girişimi olamayacağını düşündüklerini söyledi.

İlerleyen saatlerde gökyüzünde gezinen helikopterden minarenin tarandığını da hatırlatan Ertürk, binlerce insana, darbecilerin 'dağılın hepinizi öldüreceğiz' diye seslendiklerini kaydetti. Ancak dağılmadıklarını vurgulayan Ertürk, şöyle konuştu:

"O gece çok zorlu anlar yaşadık. Hatta, yakıt tankerini patlatıp üssü kullanılmaz hale getirmeyi bile düşündük. 15 dakika boyunca 400'ü aşkın hain üzerimize ateş açtı. Yerlerde yaralı yatanlara ateş ettiler. İnsanlarımız tanımadığı kişilerin yaralarının üzerine gömleğini koydu. Ateşe rağmen yaralıları uzaklaştırmaya çalıştılar. Çanakkale ruhu yeniden canlanmıştı. 9 şehit ve 92 gazimiz var. O kadar ateşle daha çok şehit verebilirdik.