KARTELDEN 204 KİLO UYUŞTURUCU ÇALAN "TALİBAN" LAKAPLI BİR ADAM, ÇETE ÜYELERİ TARAFINDAN YAKALANIP AYAĞINA TAŞ BAĞLANIP DENİZE ATILDI

Kartelden 204 kilo uyuşturucu çalan "Taliban" lakaplı bir kaçakçı, çete üyeleri tarafından yakalanmasının ardından ayağına taş bağlanıp denize atıldı. O anlar kameraya böyle yansıdı.

Venezuela dahil Güney Amerika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik uyuşturucu sevkiyatının büyük ölçüde gerçekleştiği biliniyor. Bu sevkiyatların temel finansal kaynağı ise uyuşturucu ticareti. Devasa uyuşturucu ağlarını yöneten karteller, söz konusu maddeleri dünyanın dört bir yanına dağıtıyor. Meksika'daki büyük karteller kadar olmasa da ABD'de de uyuşturucu ticareti konusunda önemli etkiler söz konusu.

"Taliban" olarak bilinen bir kaçakçının 204 kilogram uyuşturucuyu çaldığı iddiası üzerine çete üyeleri tarafından öldürüldüğüne dair görüntüler paylaşıldı.

 

AYAĞINA TAŞ BAĞLAYIP DENİZE BIRAKTILAR

Adının Reinaldo Fuentes olduğu tespit edilen 68 yaşındaki kaçakçı kartelin eline düştü. Kıyıdan kilometrelerce uzaklığa bir botla götürülen Fuentes'in elleri ve ayaklarının bağlanmasının ardından ayaklarına ve vücuduna taş ve bir takım başka ağırlıklar takıldı. Yaşananları saniye saniye kaydeden kartel üyesi ise,  Fuentes'in suya bırakıldığı anları görüntüledi. O sırada bir kartel üyesinin ise "Yüzümüzü çekmediğine dikkat et" dediği duyuldu.

 

LAKABI TALİBAN

Fuentes'in Dominik Cumhuriyeti'nde uyuşturucu ticaretini kontrol ettiği ve Orta Doğulu uyuşturucu kaçakçılarıyla ilişkisi nedeniyle 'Taliban' lakabını aldığı iddia ediliyor. Haberlerde, Fuentes'in Körfez Karteli'nin bir üyesi olduğu ve Meksika'nın en tehlikeli çetelerinden biri olduğu belirtildi.