İZMİR'DE SURİYELİ GERGİNLİĞİ! ÖFKELİ HALK SOKAĞA İNDİ

İzmir'in Buca ilçesi'nde akşam saatlerinde yaşanan bir taciz iddiası, mahalle sakinlerini sokağa döktü.  Çamlıkule'de oturan ve yabancı uyruklu olduğu söylenen M.O.nun yoldan geçen küçük bir kız çocuğunu taciz ettiği, küçük kızın çığlık atarak bölgeden kaçtığı öne sürüldü. Olaya şahit olan mahalle sakinleri taciz zanlısının peşine düşünce 55 yaşındaki M.O. çareyi bölgeye yakın bir camiye saklanmakta buldu.

Zanlının peşinden koşturan mahalle sakinleri taciz zanlısını, olay yerine emniyet güçleri gelene kadar linç etti. Olay yerine gelen polis, küçük bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şahsı gözaltına aldı. Emniyetten aldığımız bilgiye göre aynı mahallede oturan bir başka kadın da zanlıdan kendisini sürekli taciz ettiği gerekçesiyle şikayette bulundu. 55 yaşındaki adamın taciz ettiği iddia edilen kız çocuğu ise henüz bulunamadı.

Zanlının gözaltına alınmasının ardından mahalle sakinleri eylem yaparken, zanlının yaklaşık 150 kişilik akraba grubu da M.O'nun suçsuz olduğunu savunup serbest bırakılması için oturma eylemi yaptı. 

Yaşananlara tepki gösteren Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa ise "Buca'da durum çok vahim. Şu an emniyet ile iletişime geçtik. Bucalı vatandaşlarımızın sakin kalmalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.