HAMAS MİLİTANLARI İSRAİL'E SALDIRI BAŞLATTI 1 İSRAİLLİ ÖLDÜ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonu başlattığını duyurdu. Bölgede çatışmalar şiddetlenirken, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden çıkan silahlı gruplar, İsrail'in Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi.

Hamas'ın açıklamasında, İsrail'in Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına yanıt olarak operasyonun başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "İsrail'e karşı kesintisiz bir savaş ilan ediyoruz. Operasyonumuz, işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı ve Filistin halkını hedef almasına son verene kadar devam edecek" ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden İsrail'e fırlatılan roket ve havan saldırılarına karşılık hava saldırıları düzenledi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde çok sayıda Hamas ve İslami Cihad militanının öldürüldüğü bildirildi.

İsrail'in Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçiren silahlı gruplar, polisin mühimmat deposunu ele geçirdi. İsrail polisi, polisin mühimmat deposunun ele geçirilmesi nedeniyle bölgede büyük bir operasyon başlattı.

İsrail'e atılan roket ve havan saldırılarında 1 İsrailli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.