GÜLLÜK'DE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

MİLAS GÜLLÜK'DE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

Milas Güllük'te kabotaj bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Kabotaj bayramında çeleng bırakan Milas Belediye Başkanı Muhammet TOKAT ''Kabotaj Kanunu 1 Temmuz 1926′da yürürlüğe giren ve Türk denizciliği açısından; ulaşımdan, taşımacılığa, turizmden, balıkçılığa kadar büyük bir önem taşımaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu, aynı zamanda milletimizin denizlerimizdeki egemenliğinin sağlanması anlamında da büyük önem arz etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Denizciliği, Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.” sözleriyle denizciliğe verdiği önemi vurgulamıştır.

2020 verilerine göre 1200 yat kapasitesiyle yeni bir yat limanı cazibe merkezi olan ilçemiz, turizmle adından söz ettirmektedir.

Uzun yıllardan bu yana Güney Ege’nin en önemli limanlarından biri olan Güllük Limanı, ilçemizin denizlerle olan en önemli bağlantı noktasıdır. Güllük Limanı sadece Milas’ın değil, bölgenin önemli bir ticari destinasyonu olup, ilçe istihdamına geniş katkı sunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşasın ‘Mavi Vatan’ diyor, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’mızı kutluyorum... Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin 97. yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm deniz şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle anıyor; tüm denizcilerimizi ve denize gönül verenleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum…'' mesajlarını iletti.