GÖCEK TÜNELİ'NİN GEÇİŞ ÜCRETİ ZAMLANDI

Muğla'nın Dalaman ile Fethiye ilçelerini birbirine bağlayan ve Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan, Türkiye'nin paralı tek dağ tüneli Göcek Tüneli'nin geçiş ücretine zam geldi. 15 lira olan ücret 25 liraya yükseldi.

ÜCRETSİZ OLACAKTI
Tünel siyasetçilerin her zaman vaatleri arasındaydı. Eski Ak Parti Milletvekili Ali Boğa, 2.tünel inşaatının başlangıcında “Tünel bedava olacak” demişti. Zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu da 2015’deki Muğla’ mitinginde, “Dalaman ile Fethiye’yi birleştiren Muğla’yla, Antalya arasında bağ kuran Göcek 2 Tüneli Muğlalılara ücretsiz olacak inşallah” demişti.

GİRGİN, SOYGUNUN 2025'E KADAR SÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ
Süleyman Girgin milletvekilliği döneminde Göcek Tünelinin ücretli olmasına ilişkin soru sormuş, soruya bakanlık tarafından Göcek Tünelinin yap-işlet-devret modeli ile ihale edildiği ve devlet tarafından yapılan ikinci tünelin de şirkete devredilerek 2032 yılına kadar olan sözleşmeden mahsup edilerek 31 Aralık 2025 yılına kadar şirket tarafından işletileceği belirtimişti. Girgin "Yani soygun 2025'e kadar sürecek" demişti.