FESTİVAL COŞKULU KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI!

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, şehri renk cümbüşüne boğan kortej yürüyüşü ile başladı.

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.’su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, şehri renk cümbüşüne boğan kortej yürüyüşü ile başladı. Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilli zeytinyağı ve zeytinini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen şenlik, Milas'ın tarihi sokaklarında adeta bayram havası estirdi.

Şenliğin açılışında gerçekleşen kortej yürüyüşüne, davul zurna sesleri, animasyon ekipleri ve yöresel kıyafetlerle katılan renkli karakterler damgasını vurdu. Güzergah üzerindeki ev ve işyerlerindeki vatandaşlar, coşkulu korteje alkışları ve ellerindeki Türk bayraklarıyla destek vererek Milas'ın sokaklarını bir bayram yerine çevirdi.

Kortej yürüyüşü, kent merkezindeki Atapark Meydanı’na ulaşarak zeytin hasat şenliğinin resmen başlamasını müjdeledi. Protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulanırken, etkinliklerle dolu dolu geçecek olan şenliğin heyecanı tüm Milaslıları sarmış durumda.