CUMHURİYET'İN 100. YILINDA 3 LİSE ÖĞRENCİSİ, ATATÜRK'ÜN FOTOĞRAFINI YAKTI

Cumhuriyet'in 100. Yılında Kayseri'de olduğu iddia edilen görüntülerde 3 lise öğrencisi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktı. Görüntüler ve videolar sosyal medyada büyük ses getirdi.

Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını yakan 3 lise öğrencisi büyük tepki topladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Kayseri plakalı bir aracın yanında bulunan 3 lise öğrencisinin Atatürk’ün fotoğrafını yaktığı görüldü. Fotoğrafı yakan gencin ‘sevap gardaşım sevap’ dendiği anlarda diğer kişilerin de ‘aman bir yerde paylaşma’ diye uyarıda bulunduğu da dikkatlerden kaçmadı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Yaşanan olay sosyal medyada da paylaşıldı. Olayın ardından 3 öğrenci, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Olayın ardından 3 öğrenci, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Kayseri’de, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yakılması olayına ilişkin sosyal medya platformlarında bir videonun dolaşıma girdiği tespit edilmiştir. Bahse konu olaya karışan kişiler tespit edilerek gözaltına alınmış olup, adli ve idari süreç başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kayseri Atatürk Sosyal medya