ÇOCUKLA YAPILABİLECEK YILBAŞI AKTİVİTELERİ

Çocuklarınızın sonraki yılbaşı gecelerini iple çekmesine ve belki kendi çocukları ile bir gün benzerlerini organize etmesine sebep olacak öneriler...

Sinema gecesi

Yılbaşını konu alan filmleri seçip, bir sinema gecesi düzenleyebilirsiniz. Her yaştan çocuğun hoşuna gidecektir. Hele patlamış mısır ve sıcak çikolata eşliğinde olursa...

Yılbaşı ışıkları

Yılbaşı için ışıl ışıl süslenmiş şehirde dolaşmak eğlenceli ve ucuz bir aktivite. Bazı sokaklar ve alışveriş merkezleri bu özel gün için gerçekten oldukça dikkat çekici dekorasyonlar yapıyor.

Yılbaşı kurabiyeleri

Çocuklar kurabiye yapmayı en az yemek kadar çok sever. Üstelik farklı kalıplarla yapılabilecek yılbaşına özel figürler, kurabiyeleri lezzetli oyuncaklara çevirecektir.

Ağaç süslemek

Yılbaşı ağacını genelde siz mi süslersiniz? Eğer öyleyse, bu kez çocuklarınızın yardım etmesine izin verin. Keyifli bir müzik eşliğinde hep beraber süslenen bir noel ağacı onları oldukça mutlu edecektir. Seçtikleri süsleri ve tarzlarını da pohpohlamayı unutmayın.

Yılbaşı el sanatlar

Sarımsaklı ekmekten ev, yılbaşı ağacı için kendi hazırlayacağınız süsler ya da sevdiklerinize yollayacağınız el işi kartlar... Bu tür uğraşlar çocuklarınızın becerilerini geliştirdiği gibi yaratıcılığını da ortaya çıkartacaktır.

Mutluluğu paylaşın

Kendi ailenizin huzuru ve mutluluğu elbette çok önemli, peki bu özel zamanda birazını paylaşmaya ne dersiniz? Mahallenizde ihtiyaç sahibi olanlara giyecek-yiyecek yardımı yapabilirsiniz. Hatta sokak hayvanları için barınacak yer ve yiyecek ayarlayabilirsiniz. Üstelik böyle bir görgü ile büyüyen çocuk elbette büyüyünce daha iyi niyetli ve düşünceli bir insan olacaktır.