CHP MUĞLA'DAKİ İLÇE SAYISINI 11'E YÜKSELTTİ

Muğla, 31 Mart yerel seçimlerinde gelecek 5 yılının kararını verdi. Ahmet Aras Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Menteşe'de Gonca Köksal, Fethiye'de Alim Karaca, Bodrum'da Tamer Mandalinci, Milas'ta Fevzi Topuz, Datça'da Aytaç Kurt, Marmaris'te Acar Ünlü CHP'den belediye başkanı seçilen isimler oldu.

Daha önce Ak Parti'de olan Ula'da CHP'li Mehmet Caner, Köyceğiz'de CHP'li Ali Erdoğan, Dalaman'da CHP'li Sezer Durmuş, Yatağan'da CHP'li Mesut Günay seçimi kazandı. MHP'de bulunan Ortaca'da da CHP'li Evren Tezcan seçimi kazanan isim oldu. Bu şekilde CHP, Muğla'da ilçe belediye sayısını 6'dan 11'e çıkardı.

Seydikemer'de Bayram Önder Akdenizli, Kavaklıdere'de de Mehmet Demir seçimi kazandı. Ak Parti'nin 6 olan ilçe sayısı 2'ye düştü. MHP de Ortaca'daki tek belediyesini kaybetti.

OY SAYIMI GECE SAATLERİNE KADAR DEVAM ETTİ

31 Mart seçimlerinde oy sayımı gece saatlerine kadar sürdü. Resmi olmayan rakamlara göre Bodrum'da Tamer Mandalinci yüzde 57,96 oy oranı ile, Dalaman'da Sezer Durmuş yüzde 57,07 ile, Datça'da Aytaç Kurt yüzde 45,39 oy oranı ile, Fethiye'de Alim Karaca yüzde 46,54 oy oranı ile, Köyceğiz'de Ali Erdoğan yüzde 59,17 oy oranı ile, Marmaris'te Acar Ünlü yüzde 45,55 oy oranı ile, Menteşe'de Gonca Köksal yüzde 54,10 oy oranı ile, Milas'ta Fevzi Topuz yüzde 50,47 oy oranıyla, Ortaca'da Evren Tezcan yüzde 45,41 oy oranı ile, Ula'da Mehmet Caner yüzde 56,28 oy oranı ile, Yatağan'da da Mesut Günay yüzde 49,15 oy oranıyla CHP'yi birinci parti yaptı.

Ak Partili Kavaklıdere Belediyesi'nde ise Mehmet Demir yüzde 56,45 oy oranı ile birinci, Seydikemer'de Bayram Önder Akdenizli yüzde 59,96 oy oranı ile birinci oldu.

İL GENELİNDE KUTLAMALAR YAPILDI

CHP'nin Türkiye'de ve Muğla'daki büyük başarısının ardından Muğla geneline kutlamalar yapıldı. Menteşe'de binlerce vatandaş ellerinde bayraklarla sokaklara akın etti.

ARAS: "BU SEÇİMİ TÜM MUĞLA KAZANDI"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bir çok yerde halk buluşması, ziyaretler, kahve toplantıları yaptık. Kapıları çaldık. Bazı yerlere üçer kez gittik. Her seferinde aynı enerjiyi aldık. O enerjiyi bugün sandıkta gördük. Kadınlar, gençler, yaşlılar, emekliler ve emekçiler, işçiler, esnaflar, Muğla'ya gönül veren her bir hemşerimizle çıktığımız bu yolda çok güzel bir adım attık. 1 Nisan günü tüm Muğla bambaşka bir şehre uyanacak. Tüm yurttaşlarımızı sevgiyle kucaklayacak, dünya kenti Muğla'yı hep birlikte inşaa edeceğiz. Bu seçimin kaybedeni yok. Bu seçimi kazanan sadece bizler değiliz. Bu seçimi tüm Muğla kazandı" dedi.

KÖKSAL: "50 YILLIK İKTİDARI BIRAKIR MIYIZ? ASLA"

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, "Sizlerin desteği ile Muğlamızın ilk kadın belediye başkanı oldum. Korktular. Aydınlıktan korktular. Uydurdular da uydurdular. Yaptıkları hiçbir işe yaramadı. Bizim birliğimizi, neşemizi, coşkumuzu kimse elimizden alamaz ve alamadılar. Biz 50 yıllık iktidarı bırakır mıyız? Asla. Bu zaferi hep birlikte kazandık" ifadelerini kullandı.

GÜRÜN: "MUĞLA'YI VE TÜRKİYE'Yİ KIRMIZIYA BOYADIK"

Kutlamalarda konuşan Osman Gürün, "Arkadaş bu kırmızı renk bolluğu nedir böyle. Muğlamızı kırmızıya boyadık. Türkiye'yi kırmızıya boyadık. Başka renk kalmayacak yakında. Uzun yıllardır görev yapıyorum. Ama bu seçim başka seçim oldu. Halkımız sonunda göstermesi gereken reaksiyonu bu seçimde gösterdi. Muğlalı işini bildi. Bugünden itibaren Türkiye, eski Türkiye olmayacak. Padişahın yönetiminde bir Türkiye olmayacak" dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, "13 ilçe örgütümüz gece gündüz inanılmaz mücadele ettiler. Yeni Büyükşehir Belediye Başkanımızı Muğla bağrına bastı. Muğla'da önümüzdeki günlerde hep birlikte destan yazmaya devam edeceğiz" diye konuştu.