BÜYÜKŞEHİR TÜRKİYE'DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde vatandaşlar için hayata geçirdiği birçok proje Türkiye'de ilk olma özelliği gösteriyor.

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Mavi Deniz temiz Kıyılar Projesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılında kurulduktan sonra en çok önem verdiği çevre yatırımlarından biri olan Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesi ile Dalaman-Göcek koylarından ve Gökova körfezinden 8 tekne ile deniz araçlarından atık toplanıyor. Büyükşehir Belediyelerinde bir ilk olan proje ile denizden alınan atıklar kıyıya getirilerek atık alım tesisine getiriliyor. 2014 yılından bugüne kadar 26 bin 386 tekneye hizmet verildi ve hizmet verilen teknelerden 16 bin 32 litre atık yağ, 53 bin 452 litre sintine, 16 milyon 787 bin 745 kg katı atık ve 19 milyon 532 bin 372 litre pis su toplandı.

Kısa Mola

Türkiye’de bir ilk olan Kısa Mola hizmeti ile Büyükşehir Belediyesi engelli bireye sahip ailelerin kendilerine zaman ayırmasını sağlıyor ve engelli birey evinden engelli nakil araçları ile alınarak uzman personellerin kontrolünde Kısa Mola merkezinde misafir ediliyor. Büyükşehir Belediyesi Menteşe, Milas, Fethiye, Marmaris’te Kısa Mola merkezlerini hayata geçirdi ve 390 aileye 7520 kez hizmet verdi.