BÜYÜKŞEHİR ADAYI AHMET ARAS'TAN MUĞLA İÇİN YAKLAŞIK 180 PROJE

Bodrum Belediye Başkanı, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Menteşe'deki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde projelerini açıkladı.

Aras,yaklaşık 180 projesini teker teker anlatmadan önce, "Muğla'yı bir bütün olarak ele alacağız. Dünya Kenti Muğla Vizyonumuz ile Muğla'yı uluslararası standartlara çıkarmak için çalışacağız. Hepimiz eşitiz, bu eşitliği ortadan kaldıran, eşitsizliğe neden olan ulaşım sorunundan, ekonomiye, altyapı sorunlarından eğitim eşitsizliği gibi her türlü tehdidi ortadan kaldırmak için canla başla mücadele edeceğiz. Biz Muğla olarak çiftçisinden işçisine tüm yurttaşlarımızla birlikte baskıya karşı özgürlüğü, gericiliğe karşı Cumhuriyeti savunacağız. Hepimiz eşit ve insanca yaşayacağız" dedi. 

"MUĞLA'NIN HAKKINI SÖKE SÖKE ALACAĞIM"


Aras, "1 Nisan itibariyle ortak aklın merkezi olacak Muğla Planlama Ajansını kuracağız. Merkezi hükümetten hakkımız olanı, güçlü bir Muğla lobisi ile alacağız. Muğla için siyasi görüşü farketmeksizin herkesle, Muğla'nın kazanması için işbirliği yapacağız. Bunların hepsini bir masanın etrafında toplayacağım. Ben bu lobiye liderlik yapmaya hazırım. Bu lobi, dün Akbelen'de olduğu gibi Muğla'yı çok seviyorsa Muğla'ya ddestek olacaktır. Muğla'nın hakkını Muğla'ya almak için büyük bir çabayla gece gündüz çalışacağım. Bu lobicilik faaliyetini geliştireceğiz ve uluslararası platformlarda da Muğla'nın hakkını alacağım. Muğla'nın hakkını söke söke alacağım" diye konuştu.
  
ZEKİCAN BALCI'DAN AKBELEN VURGUSU: "FARKINA YENİ Mİ VARDINIZ?"


Program Zekican Balcı'nın konuşması ile başladı. Balcı, "Bu bahar paramızı pul edenlerden, halkımıza zulmedenlerden, harama meyl edenlerden hesap soracağız. Adil olmayan şartlarda bir seçim süreci yaşıyoruz. Devletin bakanları il il gezerek AKP adaylarına oy istiyor. Algı operasyonları ve hukuk dışı yöntemler yine gündemde" dedi.
Balcı, "Aydın Ayaydın Akbelen'de kamulaştırma kararının durdurulması ile ilgili zafer kazanmış gibi açıklamalar yaptı. Mensubu olduğunuz AKP çığ olup İkizköylülerin başına çökerken siz neredeydiniz? Akbelen'deki çevre katliamının farkına yeni mi vardınız. Buna Muğlalılar karşılık vermez. Sizden samimi bir çevre mücadelesi bekliyoruz. Sırtımızdaki yük çok ağır. Bu karanlık kuyudan milletimizi bir an önce sıyırmalıyız" ifadelerini kullandı. 
Zekican Balcı, 31 Mart'ta parti olarak büyük bir başarıya imza atacaklarını, il genelinde her ilçe ve mahalleye eşit hizmet götüreceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı. 

BAŞKAN GÜRÜN: "GÖREVİMİ FİİLEN BİTİRMİŞ OLDUM"


Ardından sahneye çıkan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "16 gün kaldı. Neticede bitiyor. Ben de 5 yıl önce aldığım görevi, dün son meclis toplantımı yaparak fiilen bitirmiş oldum. Tabiki yeni sahibi gelene kadar işin başındayım. Projelerini hep birlikte burada dinleyeceğiz. Başkanlarınızın başarılı olmaları için elinizden gelen herşeyi yapın. Eleştiriyi içeride yapacağız. Övünülecek konuları dışarıda bağırarak söyleyeceğiz. Projeleri hep birlikte değerlendireceğiz. Muğla'nın yaşamını biraz daha kolaylaştırmak için çok önemli projeleri olacak Ahmet Başkanımın. Muğla'ya önemli bir katkı yapacaklarını düşünüyorum. Bu süreçte en önemlisi güven konusu. Güven duygusunu yükselterek ileri taşımak gerekiyor" dedi. 

GÜRÜN: "TANSİYONUN DÜŞÜK OLMASININ NEDENİ GENEL SEÇİMİN SONUCU"


Gürün, "Bazı anket rakamları geliyor. Fakat ben bu takımın büyük bir başarı kazanacağına inanıyorum. Bu seçimde biraz tansiyon düşük. Burada geçirilmiş olan bir genel seçim var. Umut yorgunu olmuş bir halk var. Bu nedenlerle enerji düşük. Bizim bunu biraz ateşlememiz gerekiyor. Bu sadece bir yerel seçim değil. Halkımızı mutlak sandığa gitmeye ikna etmemiz gerekiyor. Benim umudum çok yüksek. Muğla'da seçim nasıl gidiyor diye bana da soruyorlar. Muğlalı işini bilir. Ahmet Başkanıma ve ilçe adaylarımızın yolları açık olsun. 1 Nisan'da buluşmak üzere" ifadelerini kullandı.