BODRUM'DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi. 03 Temmuz 2024 sabahı saat 04.00 sıralarında Bodrum İlçesi Akyarlar Mahallesi Fener Mevkiinde 25 düzensiz göçmen yakalandı. İHA'lar tarafından yapılan alan taramasında, göçmenlerin 34 .... plakalı Mercedes Vito marka araç tarafından bırakıldığı tespit edildi. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyon kapsamında bahse konu aracı durdurarak içerisinde ve çevresinde 8 şüpheliyi/organizatörü yakaladı.

HABER VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Gözaltına alınan 8 şüpheli, 05 Temmuz 2024 tarihinde adli makamlara sevk edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 4 şüpheli tutuklanırken, 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon esnasında göçmen kaçakçılığı faaliyetlerinde kullanılan 1 araç ve 1 bot ele geçirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Gözaltına alınan şüphelilerin adli süreçleri devam ederken, ele geçirilen araç ve botun incelenmeye devam edileceği ifade edildi.