ARICILAR ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARILDI

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri yaz aylarında artan özellikle orman ve tarım arazilerinde oluşabilecek yangınları önlemek amacıyla bütün arıcıların konakladığı yerlerde tedbirler alınması için uyarıda bulundu.

 
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri orman yangınlarına dikkat çekti. Orman girişlerine getirilen sıkı tedbirlerin yanı sıra özellikle orman ve tarım arazilerinde oluşabilecek yangınları önlemek amacıyla bütün arıcıların konakladığı yerlerde tedbirler alması için uyarıda bulundu.
 
BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DİKKAT ETSİN
Orman yangınlarına karşı yapılan açıklama şöyle: “Yangınlara mahal vermemek adına körük söndürme işlemi etrafı çapalanmış toprağa gömülü içi su dolu tenekede yapılacak, konaklama yeri yangının oluşmasına sebep olacak kurumuş otlar, kuru dallar, yaprak ve kabuklar gibi yüzey yakıtı olarak değerlendirilen ürünlerden arındırılacaktır.
Ayrıca ilk müdahale amacıyla konaklama yerlerinde yeterli miktarda su bulundurulmasına özen gösterilecektir. Tedbirsiz kalma, geleceğini yakma.”