ARDAHANLI KADIN YETİŞTİRİCİLER MUĞLA'DA…

Tarım ve Orman Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi tarafından desteklenen ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Süte Değer Katan Kadınların Yolculuğu' projesi kapsamında Ardahan'dan gelen kadın yetiştiriciler Muğla'ya teknik gezi düzenledi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı program İl Müdürü ziyareti ile başladı. İl Müdürü Muhammed Sevinç ile birlikte şube müdürleri ve personeller tarafından karşılanan kadın yetiştiriciler Muğla tarımı ve kadın üreticiler ile ilgili proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kısa film gösterisinin de olduğu toplantıda İl Müdürü Sevinç kadın yetiştirticilerle tek tek sohbet etti. İl Müdürü Sevinç konuşmasında “Türkiye’nin bir ucundan diğer bir ucuna bilgi ve becerilerinizi arttırmak için yaptığınız gezi çok kıymetli. Bakanlığımızın bu anlamda hem proje hem de yatırım desteklerinde kadınlarımıza pozitif ayırımcılık tanınıyor. Bu anlamda devletimizin imkânlarından faydalanın. Cesur ve girişimci olun. İki gün boyunca Muğla’da yerinde işletme görme ve bire bir bilgi alma şansı yakalayacaksınız. Şansınızı iyi kullanın ve gittiğiniz yerde önder çiftçi olarak gördüklerinizi mutlaka aktarın ki çevreniz de faydanız olsun. Sizler ağırlamaktan mutluyuz. Tekrar hoş geldiniz.” Deid. Muğla tarımı ve projeleri hakkında kadınların sorularını cevapladı.

Gördükleri ilgiden bir hayli memnun kalan Ardahanlı kadınlar Milas İlçesinde  örnek büyükbaş hayvancılık işletmelerinden Talat Aydın’ın işletmesine ziyarette bulunuldu. Son teknolojiyle yetiştiriciliği yerinde gören kadın yetiştiricilere, Milas Veteriner Fakültesinde ilgili uzman hocalar tarafından bire bir bilgi verildi.

Ardahan’dan gelen kadın yetiştiriciler bilgi ve beceri anlamında çok şey öğrendiklerini, gördükleri karşısında hayvancılık hayallerinin büyüdüğünü ifade ettiler. Muğla’yı hem tarımsal üretimiyle  hem de doğasıyla çok beğendiklerini söylediler. Devletin verdiği bu güzel fırsat ve ev sahipliği için Tarım ve Orman Bakanlığına ile Muğla İl tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ettiler.