AK PARTİ'NİN 22.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ; AK Parti davasını savunmuş tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. AK Parti olarak "son 22 yılda girdiğimiz 17 seçimin tamamında desteğini esirgemeyen milletimize şükranlarımı sunuyorum. Bugün büyük gurur yaşıyoruz. 22 yıl önce çıktığımız kutlu yolda bir kilometre taşını daha geride bırakıyoruz ifadelerini kullandı.

Kuruluşundan itibaren AK Parti'de görev almış, gönül vermiş, AK parti davasına sahip çıkmış tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. En son 6 Şubat depremlerinde Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş, eşi, torunları, yeğenleri ile birlikte hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden tüm yol arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Şu anda bu salonda bulunan siz kardeşlerim başta olmak üzere partimizde Türkiye'ye hizmet eden yol ve dava arkadaşlarımın her birine şükranlarımı sunuyorum.

'BİZ MİLLETİMİZE EFENDİ OLMAYA DEĞİL, HİZMETKAR OLMAYA GELDİK'

AK Parti iktidarlarında dünyaya gelenler, kuruluş dönemimizde Türkiye'nin nasıl bir tablo ile karşı karşıya olduğunu bilmiyor. Biz 22 yıl öncesinden bahsettiğimizde gençlerimizin çoğu o eski Türkiye'yi zihinlerinde canlandıramıyor. 2001 krizinin tüm toplumda hissedildiği, işçinin esnafın geleceğini göremediği bir dönemde partimizin kuruluşunu ilan ettik. AK Parti Türkiye'ye bir güneş gibi doğmuş, umudun adı olmuş. Partimizin kuruluşunun üzerinden 1 buçuk sene bile geçmeden milletimizin AK Parti'ye iktidarı vermesinin sebebi budur. Milletimiz bize ve partimize güven duymuştur. Milleti hor gören elitist anlayış yerine, millete hizmet eden bir anlayışı hakim kıldık. Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

Nice badireler atlattık, nice engelin zorluğun üstesinden geldik. Karanlık cinayetlerden, kapatma davasına, gezi olaylarından 15 Temmuz kanlı darbe girişimine bir siyasi hareketin belki de asırlar boyunca karşılaşmayacağı hainliği biz sadece 22 yılda yaşadık, gördük.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yönetim sistemimizi değiştirdik.