AK PARTİ MUĞLA'DA YEREL SEÇİM ADAYLIK SÜRECİNİ BAŞLATTI

AK Parti Muğla İl Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Av. Barış Eğilmez, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimdeki adaylık sürecine ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti Muğla İl Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Av. Barış Eğilmez, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimdeki adaylık sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genel Merkez kararlarına göre belirlenen başvuru süreleri ve detayları hakkında bilgi veren Eğilmez, aday adaylarının dikkatine sunulan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimde belediye başkan adaylığı ve belediye meclis üyeliği adaylığı için başvuru süreci başlamıştır. Başvurular ilçe ve il başkanlığımızca kabul edilecek olup, belediye başkan adaylığı için başvuru süresinin son günü 17 Kasım 2023, belediye meclis üyeliği adaylığı için son başvuru süresi 3 Aralık 2023'tür. Partimize Belediye başkan adaylığı için başvuracak olan il-ilçe başkan ve üyeleri ile istifa etmesi gereken Kamu görevlileri ile oda başkan ve yöneticilerinin 17 Kasım 2023'e kadar, belediye meclis üyeliği için ise 1 Aralık 2023'e kadar istifa veya emeklilik dilekçelerini ilgili kuruma vererek başvuru yapabilecekleri belirtilmiştir. Başvurunun yapılış şekli ve usulü ile yapılması gereken iş ve işlemlerle ilgili İl ve İlçe başkanlıklarımızdan bilgi alınabileceğini ilgililerin dikkatine saygıyla sunarız."